miercuri, 21 decembrie 2011

interviu ce ar trebui sa dea de gandit....

Zilele trecute am gasit pe facebook o imagine care mi'a atras atentia...am incercat sa descifrez ceea ce scrie si am ramas trasnita cita drepate poate exista in spatele acelor vorbe...poate ca de multe ori desi stim ca nu facem bine ceea ce facem continuam sa facem, la fel cum fumatorii fumeaza desi sunt constienti de toxinele ce le includ treptat in organismul lor...ideea e ca mi'a placut foarte mult.

Interviu cu Dumnezeu
                                           de Octavian
                                                                       Paler
 • Ai vrea sa'mi iei un interviu, deci...zise Dumnezeu.
 • Daca ai timp...i'am raspuns. Dumnezeu a zambit.
 • Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa imi pui?
 • Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi'a raspuns :
 • Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca...iar apoi tanjesc sa fie iar copii, ca isi pierd sanatatea pentru bani, iar apoi isi pied banii pentru a'si recapata sanatatea. Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul, iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul, ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi'a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat :
 • Ca parinte, care ar fi cateva din lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copii tai?
 • Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc...si ca dureaza mai multi ani pentru ca aceasta sa se vindece, sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin, sa invete ca exista oameni care ii iubesc pur si simplu nu stiu sa isi exprime sentimentele. sa invete ca doi oameni pot privi la avelasi lucru si ca pot sa il vada diferit, sa invete ca nu este suficient sa ii ierti pe ceilalti si ca de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insis.
 • Multumesc pentru timpul acordat...am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie?
Dumnezeu m'a privit zambind si mi'a zis :
 • Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna!

2 comentarii:

 1. Fie ca magia acestei sarbatori, a nasterii Mantuitorului sa va aduca multa pace, caldura sufleteasca si bucurie. Hristos s-a nascut! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte frumos...
  sarbatori cu fericire!

  RăspundețiȘtergere

soapte